المقادير
ثلاثة ارباع كيلو دقيق - نصف كيلو زبدة - ربع كيلو سكر بودرة -3بياض بيض - ملعقة صغيرة فانيليا
الطريقة
نخفق الزبدة جيدا ثم تضاف مع السكر البودرة حتى يصبح الخليط كريمى (نخفق ببياض البيض ) و يخلط بالخليط شيئا فشيئا مع الفانيليا حتى يمتزج مع الخليط ثم نضع البيكنج بودر على الدقيق ونضع الدقيق كله مرة واحدة بعد نخله ونخلط حتى يختفى الدقيق العجن يكون باطراف الاصابع الى ان يختفى الدقيق فقط ونلم العجينة ونضعها بكيس وندخلها التلاجة ترتاح نص ساعة ثم نستعملها.
التشكيل
تفردى العجينة بالمردانة (النشابة ) على رخامة مرشوشة دقيق وتقطعى بقطاعة مستديرة وتحطى فى كل دايرة قطعة موز وعليها قطعة شيكولاتة خام وبدايرة تانية غطى الدايرة الاولى ورصيها فى صنية مدهونةودخليها الفرن
*دة اساس السابليه اما التشكيل فأشكال كتير (بسكوت السايليه_جاتوه السابليه _تارت السابليه )
وبالهنااااااااااااااااااااا
(لسهولة فصل الصفار عن البياض افصليه وهوة طالع من الثلاجة )